Naiset/BT, Futsal Naiset Kakkonen

Ajax - FC Uleåborg  1 - 6

Urheilutalo, Oulu

Su 17.2.2019 klo 9.30 Ajax - FC Uleåborg Urheilutalo, Oulu

Ajax lähti peliin haastajan asemasta vastassaan sarjaa puhtaalla pelillä johtava FC Uleåborg. Vastustaja oli kova, mutta voittoa lähdettiin tietysti hakemaan.

Ottelu alkoi Ajax:n kannalta mainiosti. Annika Kyröläinen sijoitti pallon maaliin Krista Hylkilän syötöstä jo pelin ensiminuutilla. Kotijoukkue oli liikkeellä varsin puolustavalla taktiikalla ja hyökkäyspeli perustui isolta osin vastahyökkäyksiin. Ensimmäisellä jaksolla Oululaisjoukkueella olikin vaikeuksia löytää tilaa maalintekopaikkoihin. FC Uleåborg onnistui tasoittamaan pelin hieman ennen ensimmäisen jakson puoliväliä. Tässä tilantessa painittiin taas pitkän matkaa, kunnes jakson loppupuolella vastustaja pääsi ohjaamaan maalin edestä pallon sisään. Taukolukemat 1- 2 loivat vielä uskoa, että kyllä tämä vielä hoidetaan.

Toisen jakson alku eteni edelleen kovan väännön merkeissä. Ajax joutui aikalailla puolustuskannalle ja Oululaisjoukkue yritti löytää maalintekoon tarvittavia aukkoja puolustuksesta. Jakson loppupuolella sarjajohtajan rutiini ratkaisi ottelun, tätä edesauttoi toki sekin että Ajax:n oli panostettava enemmän hyökkäyspeliinsä. Väsyneet jalat eivät enää jaksaneet liikuttaa kehoa yhtä nopeasti takaisin alas, eli "syömään palloja" oman maalin edustalta. Loppulukemat 1 - 6 näyttävätkin aika tylyiltä hyvän taistelun jäljiltä.

Seuraava ottelu ja samalla joukkueen kauden viimeinen Futsal- peli pelataan la 23.2. klo 16.30 Oulun Urheilutalolla. Silloin joukkue pääsee testaamaan OHF Biisoneiden tämänhetkisen pelikunnon.