Julkaistu: 18.11.2018 00.00

Joukkueen pelisäännöt

Kiitos vielä kaikille vanhempainpalaveriin osallistuneille. Jotta kaikki saavat tiedon palaverissa käsitellyistä asioista, olemme koonneet alle yhteenvedon palaverin aiheista ja keskustelluista asioista.

Joukkueen toiminnassa toteutamme lähtökohtaisesti Seuran eli Ajax Sarkkirannan yhteisiä arvoja ja toimintatapoja, joihin voi tutustua seuran sivujen toimintaoppaan alta: https://ajaxsarkkiranta.sporttisaitti.com/seurainfo/toimintaopas/. Jotta voimme kuitenkin varmistaa meidän oman joukkueemme päivittäisten asioiden toimivuuden, olemme luoneet vanhempainpalaverissa joukkueelle yhteiset pelisäännöt.Voimme tarkastella näiden sisältöä ja tehdä mahdollisia täydennyksiätoiminnan edetessä vanhempainpalaverien yhteydessä.

JOUKKUEEN PELISÄÄNNÖT:

Treeniehin ilmoittautuminen

  • Ilmoittautumiset aina Jopoxin kautta (sekä IN että OUT-merkinnät)
  • Toivomme, että jokainen lapsi ilmoitettaisiin treeneihin 2 päivää ja peleihin/turnauksiin 5 päivää ennenpeliä. Tämä siitä syystä, että valmentajat ehtivät suunnitella treenit osallistujamäärän mukaisesti ja toisaalta pelien kokoonpanot ja joukkuemäärät (pienillä pelataan yleensä pienemmillä joukkueilla kuitenkin vaihtopelaajia käyttäen).
  • Sairastumisille ja yllättäville poissaoloille ei tokikaan voi mitään, mutta tuolloin voi laittaa vanhempain rinkiin viestin, että ei pääsekään osallistumaan.
  • Mikäli lapsi pääseekin treeniin, vaikka hänet on ilmoitettu OUT, on lapsi tervetullut treenaamaan! :)

Kun lapsi tuodaan treeneihin:

  • Huolehditaan vanhempina lapselle mukaan tarvittavat varusteet. Perusvarustukseen kuuluvat pallo, juomapullo, treenikamppeet ja kengät.
    • HUOM! Kenkien valinta pelialustan/treenipaikan mukaan:
      • Nurmella/tekonurmella: nappikset
      • Koulun saleissa futsaalikengät tai normaalit sisäpelikengät (ei nappiksia tai mustapohjaisia kenkiä)
  • Saavutaan paikalle hyvissä ajoin. Treeniaikaa on varattu joukkueelle rajoitetusti, joten varmistetaan, että pelivarusteet on vaihdettu ja lapsi vessatettu ennen treeniajan alkua. Treeneissä on joukkueella aina mukana varustekassi, joten ennen treeniä pystyy hyvin vielä pumppaamaan palloihin ilmaa ja täyttelemään kaikille vesipullot ja tsemppaamaan treeni-innon päälle :)
  • Mikäli lapsen voinnissa/mielialasssa on jotain erityistä huomioitavaa päivän osalta, on tästä hyvä mainita valmentajille. Toiset lapset ovat ujompia jäämään, väsymys voi painaa tai aamu ei ole mennyt suunnitellusti. Kun valmentaja tietää tilanteen, voidaan yksilölliset asiat huomioida paremmin treenien aikana :)

Treenit

  • Varsinkin näin pienten harrastamisesta puhuttaessa on hyvä muistaa, että vanhemman on hyvä olla lähettyvillä ja tavoitettavissa treenienkin aikaankin Mikäli lapsi jätetään yksin harjoituksiin, ilmoitathan asiasta valmentajille, jotta tiedämme tilanteen, jos jotain sattuisi treeneissä. Valmennustarvikekassissa kuljetamme aina mukana kaikkien vanhempien yhteystietoja edellä mainittujen tilanteiden varalta.
  • Halutessasi voit jäädä toki seuraamaan treenejä myös paikan päälle salin reunalle. Tällöin toivomme vähäeleistä paikalla olemista, jotta lapsi keskittyy mahdollisimman paljon itse harjoittelemiseen. Mikäli olet käytettävissä valmentajien apuna treenien aikana, on tästä hyvä mainita jollekin valmentajalle ennen treenien alkamista, jotta he tietävät tarvittaessa hyödyntää apuasi.
  • Huoltajina toimivat henkilöt on hyvä ennen jokaista treeniä hoksauttaa lapsille, jotta tietävät, keneltä voivat tarvittaessa apua kysyä. Valmentajienkin hyvä muistutetlla omia nimiään lapsille, jotta oppivat hiljalleen tuntemaan kaikkien nimet.
  • Treeneissä ja peleissä valmentajat antavat ohjeistuksen lapselle toiminnasta. Peleissä vanhempien kannustaminen ja onnistumisista ilakointi on toki suurissa määrin sallittua ja toivottavaa, koska tällä saamme poikienkin fiilistä ja onnistumisen hetkiä korostettua:)

Jopoxin käyttö

  • Pyrimme siihen, että kaikki informointi treeniehin, turnauksiin, peleihin, vanhempainpalavereihin, pelivasrustetilauksiin ja muihin joukkueen asioihin tapahtuu lähtökohtaisesti AINA Jopoxin kautta.
  • Tiedotteiden ja uutisten osalta on hyvä huomioida, että ainakaan tällä hetkellä ne eivät näy Jopox-sovelluksen kautta puhelimella. Suosittelemmekin ottamaan tavaksi, että käytte säännöllisesti katsomassa siis verkkosivuversiotakin, jotta pysytte kaiken tiedon saatavilla.

Yhdessä tekeminen

  • Pidämme joukkuetta yllä vanhempien voimin ja toivomme, että mahdollisimman moni osallistuu oma-aloitteisesti mukaan toimintaan. Erilaisia tehtäviä löytyy paljon sen mukaan, minkä verran sinulla on mahdollisuus osallistua. Kerro joukkueenjohtajille, jos sinulla olisi mahdollisuus toimia esim. valmentajana, huoltajana, kioskivastaavana, talkoovastaavana tai ihan missä vain roolissa.
  • Pidetään hyväkommunikaatio kaikkien pelaajien, toimihenkilöiden ja vanhempien välillä. Mikäli sinulla tulee jotain mieleen, ota asia heti esille, jotta pystymme käsittelemään epäkohdat/huomiot/kiitokset ja kehittämään toimintaamme näiden perusteella. Sovimme vanhempainpalaverissa, että tarvittaessa "vaikeammat viestit" voi toimittaa eteenpäin joukkueenjohtajien kautta, jolloin kaikilla on yhteinen toimintatapa asioiden käsittelemisestä. Harjoittelemme tällä hetkellä kaikki yhdessä uutena joukkueena toimimista ja kaikilta saatavat toimintaa kehittävät huomiot ja ideat ovat enemmän kuin tervetulleita, jotta pääsemme yhdessä rakentamaan huippujoukkuetta ja -henkeä! :)
  • Joukkuetoiminnassa vanhempien rooli korostuu, koska erilaiset talkoot, peleihin kuskaamiset, vanhempainpalaverit ja muut ovat osa joukkueen päivittäistä toimintaa, johon vanhempien tulee Ajaxin seurankin periaatteiden mukaisesti osallistua.
  • Muistetaan jokainen myös kasvatuksellinen vastuu joukkueurheilun parissa. Tuodaan esille lapsille yhdessä tekemisen elementtejä, opetetaan lapsi ymmärtämään ja käsittelemään myös niitä pettymyksiäkin (aina se syöttö ei mene perille, pallo menee ohi maalin tai vastusta joukkue tekee maalin vieden koko turnauksen voiton), koska ne ovat osa lajia.
  • Vanhemman ja valmentajien roolissa on tärkeää korostaa lapsille myös sitä, ettei lapsen tarvitse olla valmis huippufutari. Treeneihin jokainen tulee harjoittelemaan ja oppimaan yhdessä. Toisella saman asian oppiminen vie kauemmin aikaa, mutta silti hänellä on lupa tulla treeneihin opettelemaan ja harjoittelemaan. Myös peleissä saa harjoitella. Tärkeintä on se, että lapsella on kivaa ja mukavaa harrastaa jalkapalloa.
  • Olisi mahtavaa, jos lapsen osoittaessa kiinnostusta, lapsella olisi mahdollisuus myös kotona pelailla pallon kanssa. Esimerkiksi talviaikaan sisällä voi vaikka yhdessä huoneessakokeilla kuljettamista kiertelemällä pallon kanssa vaikka pikkuautoja, tehdä maalipotkuja tyynykasaan tai harjoitella pallon hallussapitoa pelaamalla vanhempien kanssa :)

Talkoot/Myyjäiset

  • Tulemme tekemään harjoitusmielessä ainakin 1 myynnilliset aktiviteetit kevät- ja syyskaudella. Mitä enemmän saamme tällä tavoin kerrytettyä varoja joukkueelle, sitä vähemmän tulee normaalien osallistumismaksujen lisäksi ylimääräisiä maksuja esim. peliasuihin tai turnauksiin osallistumisten yhteydessä.
  • Jotta talkoilut eivät kuitenkaan käy rasitteeksi kenellekään, tarkoituksena on tehdä esimerkiksi turnausten kioskin myyntivuoroja vuorotellen. Pyrimme siihen, että kaikkien joukkuelaisten perheet osallistuvat tältä osin toimintaan tasapuolisesti yhteishengessä heti toiminnan alusta lähtien.

TURVALLISUUS:

  • Keskustelimme vanhempainpalaverissa siitä, mitä jos treeneissä/pelissä sattuu vahinko.
  • Kaikilla lapsilla on joukkueen kautta vakuutus

HARRASTEMAKSU:

  • Maksu on noin 65e/2kk (laskettu budjettiin tämän kauden alussa 14 osallistujan mukaisesti).
  • Maksu sisältää perustoiminnan, nyt tilatun sinisen pelipaidan ja kauden päättäjäiset (esim.leos leikkimaa tms ensi syksylle).
  • Tällä hetkellä budjetissa ei ole sisällytettynä keväällä tilattavaa pelipukua. Sen rahoittamisen osalta katsomme tilannetta tulevissa vanhempainpalavereissa.
  • Maksun suuruuteen voi vaikuttaa myös tulevan pallohallin valmistumisen myötä treenien siirtyminen Ajax-hallille.
  • Budjetin osalta tehdään välitarkastusta toiminnan edetessä, koska pelaajamäärä/harjoituspaikka voi vaihdella kauden aikana.

JOUKKUE:

Toivomme, että koko joukkueena, toimihenkilöinä ja vanhempina voimme kaikki osaltamme edesauttaa yhteen hiileen puhaltamista ja hyvän yhteishengen luomista. Toivommekin, että joukkueemme olisi tunnettu seuraavista asioista:

1. Ketään ei kiusata, jokainen saa olla oma itsensä.
2. Jokainen joukkueeseen kuuluva on yhtä tärkeä.
3. Jokainen on tervetullut joukkueeseen.
4. Jokaista lasta kannustetaan ja tuetaan yksilöllisesti.
5. Jokaisella on hyvä fiilis ja joukkueessa on vahva yhteishenki.
6. Teemme asioita vahvasti yhdessä yhteisen hyvän eteen.
7. Joukkueessa liikutaan harrastaen ja leikin kautta opetellen.
8. Haluamme tuoda liikunnan ilon osaksi jokaisen arkea.
9. Treeneihin tulo on viikon odotetuin ja mukavin juttu.
10. Meidän joukkueessa kaikilla on hyvä olla.

Mikäli sinulle tulee jotain muita hyviä ajatuksia joukkueeseemme liittyen, kerrothan niistä, jotta saamme nekin osaksi joukkueemme toimintamallia :)

PELAAJIEN PELISÄÄNNÖT on luoto yhdessä pelaajien kanssa, jotta jokainen pääsee vaikuttamaan, osallistumaan ja pelaajien mielipiteet tulee huomioiduksi. Kun lapset pääsevät itse luomaan pelisäännöt, on heidän helpompaa myös omaksua ne omikseen ja osaksi kaikkea toimintaa.

Pelaajien pelisäännöt ovat:
1. Ei kiusata eikä revitä ketään paidasta
2. Ollaan kaikkien kavereita
3. Ollaan niin, että kaikilla on kivaa
4. Totellaan aikauisia
5. Tehdään mitä valmentaja pyytää
6. Pelataan joukkueena sääntöjen mukaan
7. Ei oteta käsiin palloa vaan kuljetetaan jaloilla

Tulemme pitämään vanhempainpalavereita säännöllisesti toiminnan edessä, jotta voimme sitä kautta kehittää toimintaa ja suunnitella tulevia asioita. Vanhempainpalaverit ovat oleellinen osa joukkuetoimnnan onnistumista ja niihin osallistuminen kuuluu kaikille vanhemmille.

Kiitos, että olet mukana tekemässä P13 poikien joukkueesta turvallista ja hyvää harrasteporukkaa lapsillemme. Tärkeintä on liikkumisen ilo ja muistetaan, että kaikki muukin kuin jalkapalloon liittyvä liikkuminen on hyvästä :)

Iloisin terveisin:
Joukkueen johto

Seuran uusimmat

Ajax-Sarkkiranta ry

Y-tunnus: 2121373-4

Kurikkahaantie 7, 90440 Kempele

p. 050 3219980

toimisto(at)ajaxsarkkiranta.fi


- REILU PELI, REILU KAVERI -