Ajax P07, 5.sija Kaleva-Cupissa
Julkaistu: 25.08.2019 00.00

Ajax P07, 5.sija Kaleva-Cupissa

  • Hip hurraa!

Näin juhlisti Ajax P07 osallistumisellaan perinteikästä Kaleva Cupia. Tämänvuotinen turnaus olikin jo 50:s ja se tekee tästä turnauksesta Suomen vanhimman yhtäjaksoisesti järjestetyn turnauksen. Onnea siis Kaleva Cupille! Tätä nykyä Kaleva Cupia pelataan 12-vuotiaiden tyttöjen ja poikien turnauksena, johon karsinta tapahtuu piirisarjojen kevätkierrosten perusteella.

Mutta asiaan. Tämän vuoden turnausta pelattiin varsin "Heinäpäämäisissä" keleissä. Viikonlopun aikana nähtiin koko sään kirjo, taivaalta tuli monenlaista tavaraa, muttei sentään pieniä mummoja. Onneksi huoltojoukot ja valmennus olivat turnauksen ajan hereillä, joten pelaajien oli mukava pelata paikoin mutaisista kentistä huolimatta.

Itse pelit viikonloppuna olivat tiukkoja ja muutaman niukan tappion johdosta itse mitalipelit menivät sivu suun. Pelihuumori ja taisteluilme saatiin kuitenkin sunnuntaiksi kaivettua esiin ja viimeiset pelit olivatkin sitten maali-iloittelua laajalla rintamalla TP-47:n ja Kajaanin kustannuksella. Omaan päähän ei tullut sunnuntain peleissä yhtään maalia. Ainoaksi harmiksi jäi lähinnä likaantuneet pelipaidat (ja sekin harmitti vain paidan pesijöitä). Vielä mainittakoon, että Niko Haapalainen valittiin Kaleva-Cupin tähdistökentälliseen. Ajax P07. Kunniakas 5.sija vuoden 2019 Kaleva Cupissa!

Valmentajina joukkueessa toimivat Antti Kiviniemi ja Ville Rautio.

Riku

Valmennuksen raportti:

Ajax P-07 lähti kauden pääturnaukseen mestaruus mielessään. Piirin Mestaruussarjan kevät- ja syyskierroksen pelit olivat osoittaneet kykenevämme haastamaan minkä tahansa Pohjois-Suomen P12-joukkueen. Lisäksi joukkueen pelaajisto oli hyvässä iskussa. Alkulohkon 1. ottelussa vastaan asettui finaaliin saakka yltänyt RoPS. Ansaitun 0-3 vierasvoiton kevätkierroksella pelanneet ajaxlaiset saivat vastaansa varsin terästäytyneen rovaniemeläisjoukkueen. Pessi Markukselan 1. puoliajan johtomaalin jälkeen näyttikin hyvältä, kunnes tasaisten käänteiden jälkeen RoPS rynni niukkaan 2-1 voittoon. Kaikki oli vielä kuitenkin omissa käsissä ja välittömästi seuraavassa ottelussa FC Ylivieska kohtasikin Ajaxin vyörytyksen lopputuloksen 6-0 muodossa oivan turnauksen pelanneen Joel Lotvosen hattutempun johdattamana.

Lauantaiaamuna Kaleva cup jatkui ottelulla siihen saakka alisuoriutunutta HauPaa vastaan. Kauden edelliset kohtaamiset olivat olleet varsin tiukkoja tasapelejä. Ajax kuitenkin iski 1. puoliajalla 2-0 johtoon ja 2. puoliajalle piristäyneen HauPa kavennus kuitattiin lopulta 3-1 voitoksi. Päivän toisessa pelissä on välieräpaikan mittaiset panokset. Olihan RoPS nujertanut OLS Keltaisen aiemmassa ottelussa ja OLS:n nujertamisesta oli Ajax P07:llakin tuoreenlaatuinen kokemus. OLS kuitenkin hankki 1-0 johtoaseman 1. jaksolla ja 2. jakson, Ajaxin kannalta shokkialku, johdatteli OLS:n jo 3-0 johtoon eikä Joel Lotvosen rangaistuspotkusta syntynyt kavennuskaan saanut enää OLS:n johtoa uhkaavaa painetta vastustajan päätyyn ja ansaittu voitto meni paremmille. Lauantai-illan pelissä ei ollut sinällään panosta, sillä molemmat KajHa ja Ajax olivat varmistaneet sijoituksensa lohkon keskikastiin sijoille 3-4. Voittamaan kuitenkin lähdettiin mutta välierähaaveiden kaatumisen jälkeen pallo takelteli ajaxlaisilla jalkoihin mutaisen kentän lisätessä lyhytsyöttöpeliin panostanutta joukkuetta. Lisäksi KajHan mainiosti pelanneen maalivahdin torjuntataidot ja laadukkaat pitkän avaukset söivät ajaxpelaajien taistelutahtoa ja KajHa poistui näyttämöltä täyden pistepotin kera 3-1 voitollaan.

Sunnuntain tavoitteeksi asetettiin 5. sija. Joukkue oli erittäin yksimielinen valitessaan pelirohkean ja tavoitteellisen pallollisen pelaamisen, kun vastaan asettui TP-47, joka oli Mestaruussarjan syyskierroksella pakottaneet Ajaxin poistumaan 8-3 tappio niskassaan Tornion Puuluodon kentältä. Valinta kannatti niin turnausmenestyksen kuin varmasti myös pitkän tähtäimen kehittymisen kannalta. Pelaajat saivat hyvän esimerkin siitä, miten pelin avaaminen ja sen rakentelu paineen alla lyhytsyöttöpelillä on fiksumpi valinta kuin summassa ja tuurilla pelaaminen. Pirteästi turnauksen pelanneen Viljami Perälänkin maalihanat aukesivat, "Vilkin" ollessa mainio kohdepelaaja ja prässääjä pienestä koostaan huolimatta. Näin päivän tavoitteeksi muodostuneesta 5. sijasta oli jo puolet saavutettu ja oli revanssin aika Ajax 08:n jatkopelissä voittaneesta KajHasta. Ennakko-odotusten mukaan Ajaxilla ei valmennus nähnyt muuta mahdollisuutta kuin selvän voiton kainuulaisista. Kysymys oli vain siitä, pystymmekö jatkamaan siitä, mihin TP-47:a vastaan jäätiin. Ja pystyimmehän me. Ajax vyörytti jatkuvalla ja nopealla syöttöpelillä KajHan puolustuslinjaa kohti ja nähtiinhän siellä mallikasta haastamista maalintekopaikoille.

5. sija katsottiin joukkueelle täysin ansaituksi vuoden 2019 Kaleva cupissa. Toki välieräpaikkakin olisi jonain päivänä ollut otettavissa mutta keskimäärin sijoitukset varmasti vastaisivat toteutunutta, jos turnaus uusittaisiin. Joukkue kokonaisuudessaan onnistui turnauksessa hyvin 1. KajHa-ottelua lukuunottamatta. Eristyimaininta joukkueen maalivahteina toimineille Jone Vuotille ja Jesse Suuroselle sekä Ajax P-06:ssa taitojaan enimmäkseen käyttäville Joel Lotvoselle, Niko Haapalaiselle ja Aapo Takalolle, jotka pääsivät uudemman kerran yrittämään himoittua Kaleva cup-mestaruutta. Joukkueen keskikentän taitopelaajamme Niko Haapalainen valittiin tähdistökentälliseen ja Viljami Perälä valittiin joukkueen fair play-pelaajaksi. Joukkueen kapteenina esimerkkiä turnauksessa näytti Veikko Piisilä.

Joukkue:

Aapo Takalo, Aatu-Eemeli Sipilä, Hannes Haukipuro, Jesse Suuronen (MV), Joel Lotvonen, Jone Vuoti (MV), Kalle Aitjärvi, Kasperi Koskinen, Niko Haapalainen, Onni-Veikko Tapaninaho, Otto Seppälä, Pessi Markuksela, Veikko Piisilä (c), Viljami Perälä

Tulokset:

Ajax - RoPS 1-2 (1-1)
1-0 Pessi Sakari Markuksela
1-1 Paavo Höynälänmaa
1-2 Hermanni Mäkiharju

FC Ylivieska - Ajax 0-6 (0-5)
0-1 Kasperi Koskinen
0-2 Joel Lotvonen
0-3 Joel Lotvonen
0-4 Joel Lotvonen
0-5 Niko Haapalainen
0-6 Niko Haapalainen

HauPa - Ajax 1-3 (0-2)
0-1 Onni-Veikko Tapaninaho
0-2 Niko Haapalainen
1-2 Joonatan Saarinen
1-3 Joel Lotvonen

Ajax - OLS/Keltainen 1-3 (0-3)
0-1 Sisu Tervaoja
0-2 Ilkka Koivukoski
0-3 Veikka Korkala
1-3 Joel Lotvonen

KajHa - Ajax 3-1 (1-0)
1-0 Juuso Mäkeläinen
2-0 Kaarlo Tusa
3-0 Henri Karjalainen
3-1 oma maali

Jatkopelit:

TP-47 - Ajax 0-4 (0-2)
0-1 Viljami Perälä
0-2 Pessi Sakari Markuksela
0-3 Viljami Perälä
0-4 Aapo Takalo

KajHa - Ajax 0-7 (0-3)
0-1 Viljami Perälä
0-2 Joel Lotvonen
0-3 Onni-Veikko Tapaninaho
0-4 Otto Seppälä
0-5 Niko Haapalainen
0-6 Niko Haapalainen
0-7 Joel Lotvonen


Seuran uusimmat

Ajax-Sarkkiranta ry

Y-tunnus: 2121373-4

Kurikkahaantie 7, 90440 Kempele

p. 050 3219980

toimisto(at)ajaxsarkkiranta.fi


- REILU PELI, REILU KAVERI -