Ajax - FC Kurenpojat & Ajax - Villan Pojat/OTP
Julkaistu: 29.05.2019 00.00

Ajax Sarkkiranta- FC Kurenpojat (18.5.2019)

Ajax Sarkkirannan miesten edustusjoukkue kohtasi 18. päivä toukokuuta Pudasjärveltä Kempeleeseen matkanneen FC Kurenpojat sarjan neljännellä kierroksella. Vastustaja tiedettiin voimakkaaksi ja fyysistä peliä pelaavaksi joukkueeksi, mutta Ajaxin pallonhallintaan nojaava sivu pelikirjassa avattiin myös tähän mittelöön. Valmentaja Ollilan poissaollessa joukkueen peräsimessä toimi tällä erää huoltajana kunnostautunut Ilkka Karjalainen. Valmentajan lisäksi kokoonpanosta puuttui myös muutamia avauksen luottopelaajia. Tästä huolimatta Ajaxilla oli sen laajan ringin suomin etuuksin laittaa kentälle täysin iskukykyinen joukkue.

Kurenpoikien fyysisyys paljastui jo ottelun alkumetreillä ja se hallitsi valitettavalla dominanssilla lähes poikkeuksetta kaikkia kaksinkamppailutilanteita kentällä. Ajaxin hyökkäysvoittoinen pelitapa venytti keskikentän ja puolustuksen välejä ikävästi tarjoten näin pudasjärveläisille hyviä mahdollisuuksia vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Ensimmäisen puoliajan ainoa osuma nähtiin kuitenkin erikoistilanteesta, kun päätuomari vihelsi epäselvältä näyttäneestä tilanteesta vastustajalle rangaistuspotkun, joka upposi Ajaxin verkkoon.

Toisella puoliajalla Ajax nosti Henri Junttilan topparin tontilta keskikentän puolelle ja näin Ajax sai otettua voimakkaamman fyysisen preesensin keskikentällä. 53. peliminuutilla Teemu Kankaan kaukovapari tavoitti joukkueen aerial threatin; Eeli Riipin, joka nousi korkeimmalle ja puski pelivälineen pudasjärveläisten maaliin. Hyvältä näyttänyt toinen puoliaika kuitenkin katkesi noin kymmenen minuuttia Ajaxin osuman jälkeen, kun vastustajat pääsivät ylivoimahyökkäykseen ja maalasivat. Loppuminuuttien riskinotto Ajaxin toimesta hyökkäyksen vahvistamiseksi aiheutti vielä kolmannen osuman Ajaxin verkkoon. Lopputulos 1-3 oli täysin oikeutettu, joskin Ajaxin leirissä katkera, sillä onnistuneemmalla pelillä pisteet olisi kyetty täysin realistisesti jättämään Kempeleeseen.

Ajax Sarkkiranta – OTP (Villan Pojat) (27.5.2019)

Ottelu sai katastrofaalisen startin Ajaxin näkökulmasta kun Oulun Työväen Palloilijat niittasivat kolme maalia kempeleläisten maaliin ensimmäisen vartin aikana. Ottelu ei kuitenkaan kulkenut missään vaiheessa pelillisesti ainoastaan OTP:n komennossa vaan tilanteet aaltoilivat maalilta toiselle. Maalipaikoille vyörynyt Ajax saikin sulan hattuun kavennuksen muodossa 18. minuutilla, kun Juhani Ollila syötti boksin rajalle Tatu Pietiläiselle, joka upotti kääntölaukauksella pelivälineen Villan Poikien maaliin. 3-2 kavennus nähtiin vielä ensimmäisen puoliajan aikana kun unelmapaikasta vapaapotkua antamaan päässyt Teemu Kangas sijoitti pallon kylmän viileästi vastustajan puolustajan jalan kautta ohi OTP:n maalivahdin.

Toisen puoliajan alussa Villan Pojat ottivat pallonhallinnan omiin käsiinsä, tai oikeastaan jalkoihinsa. Ajax pääsi kuitenkin peliin mukaan ja sai aloitettua vimmatun rallin tasoitusta ajatellen. Usean hyökkäyksen ja kulmurin päätteeksi Veeti Korpela pääsi koettamaan onnistuneesti vasuriaan, kun Ajax sai vapaapotkun pienestä kulmasta, mutta verrattain läheltä vierasjoukkueen maalia. Ajax sai vielä lopussa hakea voitto-osumaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Tiukka ottelu kääntyi hirviömäisen alun jälkeen tasapeliksi, joten tietty tyytyväisyys oli läsnä varmasti kumpaisessakin leirissä. Tällä hetkellä Ajaxin otteet Pohjois-Suomen nelosessa kolmen voiton, yhden tasapelin ja tappion muodossa oikeuttavat 4. sijaan.