Miesten edustuksella nihkeä startti kaudelle 2022
Julkaistu: 17.05.2022 10.54

Ajaxin miesten edustusjoukkue joutui taipumaan kauden 2022 debyytissään Kellon Työväen Urheilijoille kotiareenallaan Sarkkirannassa lukemiin 2–3. Myös Oulun Tarmon isännöimä ottelu Pateniemen tekonurmella päättyi Ajaxin näkökulmasta katkeraan 1–0 tappioon. Täksi kaudeksi joukkueen peräsimeen siirtyneen Antti Kiviniemen johdolla pelisysteemiä oli kuitenkin saatu hiottua siihen pisteeseen, että kauden toisessa kotipelissä odotettiin kempeleläisten pistetilin aukeavan.

Sadepilvet saivat lopulta väistyä kesää enteilevän auringonpaisteen tieltä, kun Sirkkakosken Sisu saapui sunnuntaina 15.5 Ajaxin kotipyhättöön Sarkkirantaan. Ajaxin valmennusjohdolla oli tällä kertaa mistä valita, sillä kempeleläisten vaihtopenkilläkin oli tällä erää timantin kovaa materiaalia. Ensimmäinen puoliaika ei juuri tarjonnut yleisölle jännittävää jalkapalloviihdettä, sillä molemmat joukkueet puolustivat ja pelasivat muutenkin tarkasti ja tiiviisti. 39. peliminuutilla Ajaxin tämän kauden uusi hankinta; Eemeli Polojärvi pääsi murtautumaan oikealta laidalta ja iski ensimmäisen maalinsa Ajax-nutussa. Kempeleläiset eivät kuitenkaan saaneet nauttia johtoasemasta pitkään, sillä aivan puoliajan loppuun vierailijat tasoittivat lukemat 1–1.

Puoliajalla kotijoukkue käytti laajan rosterin tarjoamaa mahdollisuutta pelaajarotaatioon ja tämä koitui lopulta SirSin kohtaloksi. Keskikentän Eemelit loivat alituista uhkaa lapinmiesten puolustuspäädyssä. Polojärvi iski ulkokierteen pienestä kulmasta vierailijoiden maaliin 49. peliminuutilla ja Eemeli Keränen tästä vartin kuluttua ratkaisevalta haiskahtavan kaukosijoituksen oikeaan ylänurkkaan. Maalipaikkoja siunautui myös muillekin ajaxilaisille, mutta osumat jäivät odottamaan tulevia mittelöitä. Ensimmäisen puoliajan tasainen vääntäminen kääntyi kotijoukkueen hallinnaksi ja vierailijoiden jalka alkoi selvästi painamaan. Viimeisen naulan arkkuun naulasi vielä 72. peliminuutilla Juhani Ollila iskemällä loppulukemiksi 4–1. Ajax-vahti Eetu Terho ei saanut tänään kauden ensimmäistä nollapeliään, mutta viimeisellä minuutilla vierailijoille vihelletty rangaistuspotku jäi komeasti veskarin, joukkueen sponsoroimiin, hienoihin ja uudenkarheisiin, maalivahdin hanskoihin.

Tulevana lauantaina Ajax Sarkkiranta matkaa Kajaaniin Kainuun Ärjyn vieraaksi.