Ajax P09 menestyksekäs Marras-Cupissa
Julkaistu: 15.11.2020 18.00

Ajax P09 menestyksekäs Marras-Cupissa

Uuden kauden alettua joukkueen harjoittelussa on keskitytty pitkälti pyrkimään katse ylhäällä eteenpäin pelaamisen suorinta reittiä ja puolustajaa on pyritty haastamaan. Vastavuoroisesti puolustamisessa on harjoiteltu paineistamista – 1v1-tilanteita on siis pelaajilla ollut ratkaistavana rutkasti. Marrascupin peleissä sininen peliryhmä osoittikin hyvin, että oppi oli mennyt perille – ottamalla kultaa puhtaalla pelillä. Valmennus oli erittäin tyytyväinen peliesityksissä siihen, että peliteot perustuivat havaintoihin ja niillä oli aina jokin päämäärä. Tärkeää henkistä pääomaa onnistumisten kautta turnausvoiton muodossa pelaajille.

Valkoinen pelasi myös tuloksellisesti varsin mallikkaasti Heinäpään hallissa, kolmessa lohkopelissä kaatuivat OLS 09 ja OLS 10 sekä OTP 09:n kanssa pelattiin tasan 0-0. Lohkopeleissä valmennus oli tyytyväinen pelinhallintaan, kaikissa peleissä joukkue loi mahdollisuudet voittoon. Molempia OLS:n ryhmiä vastaan vaarallisia maalipaikkoja onnistuttiin luomaan hallitusti enemmän kuin vastustaja, joskin muutamissa oman pään tilanteissa oli onni mukana, vastustajien luotua hetkellisten ylivoimien myötä omat paikkansa. OTP -ottelussa vastustajan prässin purkaminen aiheutti vaikeuksia. Laadukkaita maalipaikkoja ei saatukaan ärhäkästi puolustaneen vastustajan ansiosta montaa luotua. Lohkopelit riittivät kuitenkin jälleen finaaliotteluun.

Pelitahti oli tiivis, mikä näkyikin pelaajissa väsymyksenä finaalissa Pallokarhut-Tervarit yhdistelmäjoukkuetta vastaan. Kovatempoisessa finaalissa vastustaja otti voiton ansaitusti pitämällä oman pelinopeutensa ainakin puolikkaan pallon mitan kovempana. Turnaus oli joukkueelle hyvä tason mittari, valtaosa lähialueen kärkijoukkueista oli karkeloissa mukana. Hopea näistä peleistä oli tästä vinkkelistä varsin mieluinen tulos. Pelit tarjosivat myös tärkeää dataa kehityskohteista. Uudelle vastuuvalmentajalle ehkä tärkeintä antia saatiin henkimaailman puolelta, pelaajien luonteen tunteminen on tärkeä osa-alue pelaajakehityksen kannalta. Turnaus oli hyvä ikkuna nähdä pelaajia tiiviissä pelitahdissa kovia vastustajia vastaan.

Ville Rautio, vastuuvalmentaja

Ajax-Sarkkiranta ry

Y-tunnus: 2121373-4

Kurikkahaantie 7, 90440 Kempele

p. 050 3219980

toimisto(at)ajaxsarkkiranta.fi


- REILU PELI, REILU KAVERI -