Ajax Sarkkiranta nappasi kolme pistettä kauden 2021 debyytissään
Julkaistu: 23.05.2021 14.04

Ensimmäinen positiivinen käänne tapahtui jo ennen itse ottelua, kun sateisen ja kolean Sarkkirannan tekonurmen sijaan mittelö saatiinkin siirrettyä Linnakankaan uudenkarheaan jalkapallohalliin. Vaikka ottelu alkoi tasaisin merkein, sai Pudasjärveltä saapunut FC Kurenpojat iskettyä kaksi maalia ensimmäiseen parikymppiseen. Kotijoukkueelle vaikeuksia aiheutti vieraiden aktiivinen ja runsaslukuinen keskikenttä, jota vastaan alempaa keskikenttää pelannut voimapesä Henri Junttila jouti yksin painimaan. Valmennustaktinen muutos siirtää laiturina aloittanut Otso Keskinen keskikentälle Junttilan rinnalle käänsi lopulta keskikentän voimasuhteet Ajaxille. Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen kotijoukkueen Veeti Korpela kampesi itsensä puolittaiseen läpiajoon ja viimeisteli tyylikkäästi vasempaan ylänurkkaan. Ensimmäisen puoliajan lopussa Keskinen kaadettiin kuudentoista alueella rangaistuspotkun arvoisesti, jonka Rasmus Knuutila kävi topparin paikalta pistämässä sisään.

Shokkialun jälkeen ottelu alkoi kääntyä yhä selvemmin Ajaxin hallintaan ja FC Kurenpoikien vaarallisimmat paikat toisella puoliajalla tulivat lähinnä kauempaa annetuista vapaapotkuista. Ajax Sarkkirannan hyökkäyspää sai odottaa palkintoja viimeiselle kymmenminuuttiselle asti, kun Atte Taipaleenmäki onnistui maalinteossa 82. minuutilla ja vaihdosta supersubina sisään tullut Roope Halonen iski helpotuksen tuovan 4-2 osuman 88. minuutilla. Viimeiset minuutit olivat Ajaxin pallonhallintaa eivätkä vieraat saaneet viritettyä kummoista loppukiriä pitkästä lisäajasta huolimatta.

Lyhyt valmistautuminen kauteen näkyi kummankin joukkueen otteissa, eivätkä katsomosta saadut kommentit loppua kohden väsyvästä pelistä varmasti olleet aivan tuulesta temmattuja. Ajax Sarkkirannan osalta kausi kuitenkin vasta pyörähti käyntiin ja peli tulee varmasti paranemaan sen mittaan. Ehdottoman positiivista oli kotijoukkueen näkökulmasta nousu kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon.

22.5. Ajax Sarkkiranta 4-2 FC Kurenpojat (Pudasjärvi)