Ajax Sarkkirannan miesten kausi 2021 päätökseen
Julkaistu: 13.10.2021 10.53

Ajax Sarkkiranta 4 - 2 Haukiputaan Pallo/2 (9.10.2021)

Kempeleen jalkapalloylpeys päätti syyskautensa komeaan voittoon Haukiputaan Pallon reservijoukkueesta. Modernin maalivahtipelin nurja puoli saatiin kokea ajaxilaisten leirissä, kun vastustaja pääsi yllättämään kaukolaukauksellaan 11. peliminuutilla. Puoliajalle mentiin kuitenkin tasalukemissa, kun Jaakko Karjalainen puski vapaapotkusta siunautuneen keskityksen takatolpalta komeasti sisään.

Toisen jakso alkuun haukiputaalaiset saivat hyökkäyksensä päätteeksi aikaan maalin, jonka seurauksena kotijoukkue muutti taktiikkaansa hyökkäävämpään suuntaan. Tämän jälkeen jo ensimmäisellä puoliajalla kaukolaukauksellaan ylärimaa kutitellut Manuel Saari sijoitti pallon vierailijoiden verkkoon tasoituksen arvoisesti. Pallonhallinta siirtyi pitkälti Ajaxille ja vierailijoiden tilanteet koostuivat lähinnä muutamasta kulmapotkusta sekä kauempaa annetusta vapaapotkusta. Toisella puoliajalla kotijoukkueella ei ollut ainakaan maalipaikoista puutetta, mutta haukiputaalaisten maalivahti torjui urhoollisesti häntä kohden kohdistettuja laukauksia, kunnes Karjalainen iski toistamiseen helpottavan 3-2 osuman 63. peliminuutilla. Lopullisen niitin tarjoili keskikenttää pyörittänyt Veikka Vappula, laittaessa pallon reppuun viimeisellä peliminuutilla.

Kapteenin mietteet kaudesta

Kaiken kaikkiaan kausi 2021 saatiin vietyä kunnialla loppuun ja 6. sija Pohjois-Suomen 4.divarissa oli pelisuorituksiin nähden oikeudenmukainen tulos. Ilahduttavaa oli varusmiespalvelusta suorittavien pelaajien into uhrata vähäisistä lomistaan aikaa Ajaxin nutussa sekä muualla opiskelevien hetkellinen paluumuutto kesän ajaksi. Vaikka tuloksellisesti sarjan kärkijoukkueilta saatiin vietyä vain yksi ainoa piste, esitti Ajax Sarkkiranta hyviä otteita pelillisesti myös heitä vastaan. Yleinen ilmiö pohjoissuomalaisessa divarijalkapallossa, eli rosterin merkittävä kapeneminen kauden loppua kohden ei näkynyt onneksi Ajaxin otteissa, sillä kolmesta viimeisestä ottelusta käteen jäi mukavat seitsemän pistettä.

Kauden mittaan niin harjoituksissa kuin peleissäkin joukkueen hegemonia oli positiivinen ja ryhmän vaihtelevasta koosta riippumatta tapahtumat suoritettiin hyvällä asenteella. Pelaajien lisäksi tästä on lämmin kiittäminen valmentaja Timo Ollilaa sekä huoltajia ja apuvalmentajia Ilkka Karjalaista ja Mika Räisästä. Unohtamatta tietenkään joukkueenjohtaja Juha Myllyahoa.

Ajaxin miesten joukkueessa puhaltavat muutoksen tuulet, kun Ollila jättää valmentajan valtikkansa entiselle Ajax-pelurille Antti Kiviniemelle.

Ajax Sarkkirannan miesten avoimet harjoitukset marraskuussa 2021 Ojan Rauta-areenalla. Lue lisää: https://ajaxsarkkiranta.jopox.fi/joukkueet/7987/uu...