Julkaistu: 07.06.2021 12.45

Ajax Sarkkiranta – Kellon Työväen Urheilijat / Ajax Sarkkiranta – Ponkilan Pantterit

Ajax Sarkkiranta 3 – 0 Kellon Työväen Urheilijat (1.6.2021)

Aurinko paistoi ja lämmitti, kun Ajax Sarkkiranta kohtasi kesäkuun ensimmäisenä päivänä KTU:n kotikentällään. Pitkästä loukkaantumiskierteestä kärsinyt Jaakko Karjalainen teki mainion paluun kentille iskemällä puolen tunnin kohdalla kotijoukkueen johtoon ja vain hetkeä myöhemmin Ville Myllyahon sivurajalta lähettämä linko johdatti pelivälineen vierasjoukkueen oman pelaajan kautta maaliin. Puoliajalle siirryttiin siis kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Läpi ottelun Ajax pystyi pitämään vierailijat etäällä vaarallisista maalipaikoista ja aivan ottelun loppuhetkillä Henri Kettunen pommitti lopputulokseksi 3-0. Makean voiton lisäksi ensimmäisellä puoliajalla tapahtui eräs mainitsemisen arvoinen tapahtuma, kun musta villakoira juoksi Sarkkirannan tekonurmen keskiympyrään ja tuomari joutui keskeyttämään ottelun hetkeksi.

Ajax Sarkkiranta 4 – 6 Ponkilan Pantterit (Muhos) (6.6.2021)

Sunnuntaina 6.6 Muhokselta saapui Ponkilan Panttereiden nuori ryhmä haastamaan Ajaxin. Jo alusta vierailijat ottivat lähes täydellisen pallonhallinnan ja pääsivät kotijoukkueen epäonneksi iskemään kaksi helpohkoa maalia. Ajax Sarkkiranta kuitenkin kuittasi miltei välittömästi poikkeuksellisen tehokkailla vastahyökkäyksillään tilanteen tasoihin Juhani Ollilan sekä Vili Siekkisen maaleilla. Ottelussa oli siis tehty jo neljä maalia ennen kuin se oli ennättänyt vanheta edes 15 minuuttia. Ensimmäisen puoliajan puolivälissä vierailijat saivat rangaistuspotkun ja maalivahti Terhon hienosta venymisestä huolimatta laukaus painui aivan alanurkkaan. Kohtalaisesti katsojia keränneellä Sarkkirannan tekonurmella tauolle siirryttiin 2-3 tilanteessa.

Toisen puoliajan alussa Ponkilan Pantterit tarjosivat shokkistartin kotijoukkueelle ja iskivät peräti kolme maalia ensimmäisen vartin aikana. Ottelun kulku oli pitkälti vierailijan pallonhallintaa kotijoukkueen keskittyessä puolustamiseen sekä vastahyökkäyksiin. Pelin luonne muuttui kuitenkin noin 70. minuutin kohdalla, kun pallonhallinta siirtyi kotijoukkueelle. Vaikuttikohan lämmin keli yhdistettynä edellisen päivän ylioppilasjuhlapäivään enemmän muhoslaisiin kuin kotijoukkueeseen. Vaihdosta kentälle vapautetut Limingan Pallokarhujen vahvistukset Manuel Saari sekä Veikka Vappula aiheuttivat alituisesti hämmennystä ja vaaratilanteita vastustajan kenttäpuoliskolla. Molemmat iskivät maalit mieheen, mutta kaula oli ennättänyt kasvaa Ajaxille liian pitkäksi kurottavaksi ja Sarkkirannan höyryävän kuumalla tekonurmella loppulukemiksi jäivät kirvelevät mutta (kenties kumminkin) oikeudenmukaiset 4-6.