Fritz Olsson Cup
Julkaistu: 11.04.2019 00.00

Fritz Olsson Cup

P-09 osallistui 6.-7.4. IFK Luulajan järjestämään Fritz Olsson Cupiin 08-syntyneiden sarjaan yhden joukkueen voimin. Kyseessä oli ensimmäinen ulkomaan reissu pojille, joka vaati hieman enemmän ennakkovalmisteluja ja järjestelyjä. Onneksi osa pojista matkusti pelipaikalle jo perjantaina joten saimme pakkaukseen vielä viimeiset ohjeet kotiin ennen lähtöä. Pääosa pelaajista starttasi matkaan lauantaiaamuna sillä ensimmäinen peli oli vasta kello 13 paikallista aikaa.

Peleissä uutena asiana oli Ruotsissa käytettävä 7 vs 7 pelimuoto, jota harjoittelimme edellisenä viikonloppuna hallivuorollamme kotimaassa. Valmennus päätyi formaattiin 2-1-3, jotta muutos kentällä ei olisi liian suuri. Tämä ratkaisu toimikin kentällä ja hallitsimme pelejä saaden luotua todella paljon maalipaikkoja joka pelissä. Yllättävän nopeasti pojat myös omaksuivat muutamat poikkeukset säännöissä, kuten että maalipotku suoritettiin heittämällä, paitsiota ei ollut ja maalipotkussa piti vetäytyä. Valmennus sai paljon kehuja joukkueemme pelityylistä, joka perustui maata pitkin tapahtuviin lyhyihin syöttöihin ja kovaan prässipeliin. Vastustajat joutuivat purkamaan prässin monta kertaa korkeilla palloilla tai harhasyötöillä. Pojilla oli myös selvästi vastustajia keveämpi jalka, joka näkyi juoksunopeudessa kentällä. Peleistä tuloksena oli 3 voittoa ja 2 maalin tappiota, maalisuhteen ollessa pojille 14-5. Pelit antoivat pojille roimasti itseluottamusta, enää ei tarvitse jännittää vaikka vastassa on vuoden vanhempia pelaajia.

Valmennuksen ja huoltojoukkojen mieltä lämmitti peliestysten ohella myös poikien yhteishenki turnauksen aikana. Naurua, vitsejä ja hyvää läppää oli ilmassa koko viikonlopun ajan. Pojat viihtyivät pelien välissä porukassa ja lauantain illanviettokin oli “yllättäen” pihafutista First Camp leirintäalueen autotiellä. Turnauksen järjestäjät onnistuivat luomaan erittäin hyvän turnauksen joka oli ehdottomasti käymisen arvoinen. Kiitos Luleå IFK, huoltojoukot ja pelaajat mahtavasta viikonlopusta.