Ohjeet jalkapallokoulunsa aloittaville
Julkaistu: 10.05.2019 00.00

Ohjeet jalkapallokoulunsa aloittaville

Ohjeet Ajax-Sarkkirannan jalkapallokoulujen osalta

Tervetuloa jalkapallokouluun!

Ryhmät

Sarkkiranta: Kaikki Sarkkirannan ryhmään hakeneet

Linnakangas: Kaikki Linnakankaan ryhmään hakeneet ja kumpi tahansa käy merkanneet.

Jos et muista mitä merkkasit niin voit varmistaa asian jalkapallokouluvastaavilta Johannes Silvolalta p.044 302 8114 johannes.silvola@gmail.com tai Antti-Juhani Koirikiveltä p.050 532 8266anttijuhani.koirikivi@gmail.com

Niin Sarkkirannassa kuin Linnakankaallakin jalkapallokoululaiset jaetaan pienempiin n.10 pelaajan ryhmiin, ryhmissä on 1-2 koulutettua ohjaajaa. Nämä ryhmät on jo muodostettu ja olemme mahdollisimman hyvin pyrkineet huomioimaan esittämänne toiveet. Tietosuojalain vuoksi emme julkaise ryhmiä nettisivuillamme, mutta ne ovat nähtävillä niin Sarkkirannassa kuin Linnakankaallakin sinne jalkapallokoulukertojen yhteyteen asetettavista infotauluista. Halutessanne voitte kysyä ryhmän jo ennakkoon Johannekselta tai Antti-Juhanilta, mutta asia selviää kyllä paikanpäälläkin. Huomioittehan myös, että ryhmiin voidaan tarvittaessa tehdä vielä muutoksia ensimmäisten kertojen havaintojen/ toiveiden perusteella.

Kentät

Sarkkirannassa kuten myös Linnakankaalla kenttä on jaettu siten, että jokaiselle ryhmälle on oma harjoitusalueensa. Harjoitusalueista on tehty kenttäkartta, joka löytyy niin Sarkkirannasta kuin Linnakankaalta sinne jalkapallokoulukertojen yhteyteen asetettavista infotauluista. Harjoitusalueet pysyvät samoina jalkapallokoulun ajan, eli ensimmäisen kerran jälkeen tiedätte mihin lapsen voi suoraan tuoda jatkossa. Huom kahdelle viimeiselle kerralle tästä julkaistaan erillinen ohje, koska silloin on luvassa päätösturnaukset ja alueet niihin tehdään sitä varten erikseen.

Varusteet

Jalkapallokoulussa pärjäät hienosti iloisella mielellä, säänmukaisella liikuntavarustuksella ja juomapullolla jossa on vettä. Jalkapallokenkiä, säärisuojia jne saa käyttää, mutta ne eivät ole pakollisia. Jalkapallokoulun varustepaketeista (juomapullo, jalkapallo ja paita) olemme tehneet ison osallistujamäärän myötä lisätilauksen. On siinä ja tässä ehtiikö lisätilaus ensimmäiselle kerralle. Jaamme materiaalin kaikille paikallaoleville kerralla, kun se saapuu. Pahoittelut tässä vaiheessa, että emme pysty takaamaan tilauksen ehtimistä ensimmäiselle kerralle. Tämä ei kuitenkaan vaikuta sisällölliseen toteutukseen, eli suunnitellut leikit ja pelit pystytään toteuttamaan hienosti olemassa olevalla välineistöllä.

Kun varusteet jaetaan, niin jako toteutetaan ryhmälle merkatulla omalla harjoitusalueella. Palloon ja juomapulloon on hyvä merkata tussilla ainakin nimi ja halutessaan puhelinnumero (varaamme tusseja merkkaukseen).

Mitalit

Viimeisen jalkapallokoulukerran päätteeksi jaetaan jalkapallokoululaisille mitalit. Jos olette estyneet viimeiseltä jalkapallokoulukerralta niin ilmoita siitä ryhmän ohjaajalle. Tällöin ohjaaja voi jakaa mitalin edeltävällä kerralla. Vaihtoehtoisesti mitalin voi noutaa Ajax-Sarkkiranta ry:n toimistolta Kurikkahaantie 7, 90440 KEMPELE. Ennen noutoa henkilöstön paikallaolo on hyvä varmistaa puhelinsoitolla seurasihteeri Pirjo Alarauhiolta p.050 559 9961.

Kun saavut ensimmäiselle jalkapallokoulukerralle (Linnakangas 20.5 ja Sarkkiranta 21.5)

  • Tule paikalle hyvissä ajoin. Ajax-Sarkkirannan jalkapallokouluväki on valmiina vastaanottamaan jalkapallokoululaisia 45 min ennen vuoron alkua.
  • Mikäli saavut autolla, niin sinun on hyvä tietää, että emme järjestä alueelle liikenteenohjausta. Muilta osin opastus on järjestetty. Pysäköintialueet ja seuraavissa kohdissa mainittavat pisteet näet kuvasta.
  • Ensimmäiseksi sinun tulee käydä tervetulopisteellä A, johon sinun tulisi ottaa mukaan jalkapallokoulun maksukuitti. Tarvittaessa maksaminen onnistuu kortilla myös pisteellä A. Pisteen A löydät Ajax Winderin (kuva) läheisyydestä.
  • Pisteen A jälkeen siirryt pisteelle B, josta löytyvät infotaulut (ryhmät ja kenttäkartta)
  • Tämän jälkeen voitkin siirtyä omalle harjoitusalueellesi. Varaamme joka tapauksessa ensimmäiselle kerralle palloja mukaan, jotta odotellessa voi pelailla esim vanhemman ja lapsen kesken.
  • Mikäli et pääse mukaan ensimmäiselle jalkapallokoulukerralle, niin ei hätää. Kun saavut seuraavalla tai sitä seuraavalla kerralla paikalle niin nykäise AJAX liivillä varustettua henkilöä hihasta ja hän toivottaa teidät tervetulleiksi ja antaa tarvittavan opastuksen.

Ohjeet jalkapallokoulun harjoitusten seuraamiseen/osallistumiseen

  • Vanhempien on hyvä muistaa, että tilanne on lapselle uusi ja jännittävä. Osa lähtee heti touhuamaan, kun taas osa saattaa hyvinkin tarkkailla sivusta ensimmäisillä kerroilla, tämä on täysin normaalia. Jollakin saattaa mennä leikkien tohinassa pissakin housuun ja sekin on ihan normaalia. Eli tällaisista asioista ei tarvitse huolestua.
  • Lapsille selkeintä on, että he saavat harjoituksiin ja peleihin liittyvät ohjeet ohjaajilta, eivät vanhemmilta! Ristikkäiset sinällään hyvääkin tarkoittavat ohjeet vanhemmilta eivät ole tarpeellisia, vaikka Messin, Ronaldon tai Pukin kikkoja ei näkyisikään. Pitää muistaa, että lapset ovat pieniä ja vasta tutustumassa jalkapalloon iloisen liikunnan kautta. Kannustaminen ja lapsen rohkaiseminen on toki sallittua!
  • Vanhemmat voivat halutessaan osallistua harjoitukseen lapsen kanssa. Tästä on hyvä informoida ohjaajaa ennakkoon. Tavoite on kuitenkin, että lapsi saadaan liikkumaan ja innostumaan, joskus tähän liittyen on tarpeellista, että oma vanhempi tai vaikkapa sisarus on mukana touhuamassa.
  • Vanhemmat voivat seurata toimintaa oman lapsen ryhmälle merkatun harjoitusalueen reunalta (kenttäalueelta).
  • Ohjattu osuus kestää noin 45 min. Viimeinen noin 15 min on vapaata pelailua esim kavereiden ja/tai vanhempien kanssa.

Hyvä muistaa

  • Jos haluat osallistua ohjaajan tehtäviin sekin on mahdollista, mutta ilmoita tästä Johannekselle ja/tai Antti-Juhanille ennakkoon niin he voivat katsoa tarpeen tälle ja informoida sinua aiheesta.
  • Kysy rohkeasti ja tule juttelemaan, jos jokin painaa mieltäsi. Ratkaistaan asia yhdessä.
  • Jos poistut jalkapallokoulun ajaksi niin ilmoita tästä ryhmän ohjaajalle. Vanhemman ei ole pakko seurata harjoitusta, vaan välillä voi toki käydä vaikkapa kaupassa, jos tämä lapselle sopii. Muista tulla takaisin viimeistään ohjatun osuuden loppuun. Ohjaaja toki odottaa lapsen kanssa siihen asti, että vanhempi tulee häntä hakemaan, mutta kuitenkin.
  • Jalkapallokoulujen aikana sinun on hyvä seurata nettisivujamme. Päivitämme sinne jalkapallokouluihin liittyvät tiedotteet ja mahdolliset muutokset jos sellaisia ilmenee. Linkki: https://ajaxsarkkiranta.jopox.fi/joukkueet/5626/uutiset/104278/ajax-sarkkirannan-jalkapallokoulu-2019

Lämpimästi tervetuloa!

Ajax-Sarkkiranta ry ”Reilu peli- reilu kaveri”

Suuntaa ensin Winderien luo.

Ohjekuva Linnakankaan alueesta (klikkaamalla suuremmaksi)

Ohjekuva Sarkkirannan alueesta (klikkaamalla suuremmaksi)

Seuran uusimmat

Ajax-Sarkkiranta ry

Y-tunnus: 2121373-4

Kurikkahaantie 7, 90440 Kempele

p. 050 3219980

toimisto(at)ajaxsarkkiranta.fi


- REILU PELI, REILU KAVERI -