Ajax-Sarkkiranta yhdessä UEFAn ja Disneyn kanssa kannustamaan tyttöjä jalkapallon pariin!
UEFA PlaymakersJulkaistu: 22.06.2021 09.00

Ajax-Sarkkiranta yhdessä UEFAn ja Disneyn kanssa kannustamaan tyttöjä jalkapallon pariin!

Ajax-Sarkkiranta yhdessä UEFAn ja Disneyn kanssa kannustamaan tyttöjä jalkapallon pariin!

Seuramme on yhdessä Oulun Naisfutiksen (ONS) ja Haukiputaan Pallon (HauPa) kanssa valittu mukaan toteuttamaan 58-vuotiaille tytöille suunnattua UEFA Playmakers -ohjelmaa. Ohjelma käynnistyy keväällä Suomessa usealla paikkakunnalla. UEFA Playmakers -ohjelman kautta Ajax haluaa tarjota nuorille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua jalkapalloon harrastuksena. Playmakers-harjoituksissa liikunnallisia, sosiaalisia ja jalkapallotaitoja opetellaan lapsille tuttujen Disney-tarinoiden maailmassa.

UEFA Playmakers -ohjelman kautta tarjoamme alueemme tytöille hauskan, turvallisen ja tarinallisen keinon ottaa ensi askelia jalkapallon parissa. Ohjelman kautta kiinnitymme osaksi valtakunnallista ja eurooppalaista kokonaisuutta, sillä Playmakers-ohjelmaan pääsevät lähivuosina tutustumaan pienet tytöt joka puolella Eurooppaa. Kohdistamme ohjelman 5–8-vuotiaille tytöille, jotka eivät vielä ole mukana jalkapallon joukkuetoiminnassa.

”Ajax-Sarkkirannan toiminnassa on ilolla huomattu, että tyttöjen osuus harrastajista on ollut viimeiset vuodet kasvussa. Seurassa on jo pidempään tehty laadukasta kehitystä tyttöfudiksessa. Haluamme olla seurana tukemassa tyttöjen jalkapallon harrastuksen aloittamista ja kehittämistä. UEFA Playmakers -ohjelma tukee tavoitteitamme ja olemme ylpeitä päästyämme mukaan ohjelmaan.”, sanoo Ajax-Sarkkiranta ry:n puheenjohtaja Antti Näykki.

Tavoitteena kannustaa pieniä lapsia jalkapallon pariin

Playmakers-harjoituksissa keskitytään liikunnallisten, sosiaalisten sekä jalkapalloilullisten taitojen harjoitteluun. Harjoituksen runko pohjautuu Disneyn Frozen 2 - tai Ihmeperhe 2 -elokuviin. Harjoituksissa innostutaan, opetellaan kaverin kannustamista ja iloitaan omista ja toisten onnistumisista. Tavoitteena on rohkaista pieniä tyttöjä mukaan lajin pariin ja varsinaiseen joukkuetoimintaan.

”On kiehtovaa päästä yhdistämään jalkapalloharjoituksiin tarinallisia elementtejä Disneyn tarinoiden kautta. Tämä on aivan uudenlainen tapa puhua jalkapalloa pienten lasten kielellä ja näkökulmasta. Toivottavasti mahdollisimman monet pienet tytöt alueeltamme haluavat tulla mukaan Playmakers -harjoituksiin”, kannustaa Ajaxin Playmakers-harjoituksia valmentava Camilla Mellenius.

Ajaxin Playmakers-harjoituksia vetävät valmentajat koulutetaan helmi-maaliskuun aikana Playmakers-ohjelman valmentajiksi. Ensisijaista keväällä käynnistyvässä ohjelmassa ovatkin valmentajien luoma turvallinen ja kannustava ympäristö, tyttöjä liikunnan pariin innostava ohjaustapa sekä vastuullisesti ja terveysturvallisesti toteutetut harjoitustapahtumat.

KEVÄÄN JA KESÄN RYHMÄT TÄYTTYIVÄT NOPEASTI - SEURAAVAT PLAYMAKERS-RYHMÄT ALKAVAT SYYSKUUSSA!

Ajax-Sarkkirannan syksyn Playmakers-jaksot järjestetään Pirilä-salissa (Piriläntie 145, Kempele) lauantaina 4.11.2021. Ryhmät toimivat 4.11.- 20.11. 13:00-14:00 ja 14:00-15:00 poislukien 23.10. ja 30.10. Taustatarinana on Frozen ja jakso sisältää 10 harjoitusta. Jakson hinta on 40 € sisältäen Palloliiton korttelipassin ja vakuutuksen. Toiminta on kohdennettu 2013–2016 syntyneille tytöille. Ryhmäkoko on rajattu 20 osallistujaan. Harjoitustapahtumissa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia terveysturvallisuuslinjauksia. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella 29.8. mennessä! Ryhmä toteutuu, jos siihen ilmoittautuu vähintään 10 lasta. Ryhmien yhdistäminen mahdollista.

RYHMIIN ILMOITTAUTUMINEN

4.9.-20.11.2021 lauantaisin 13:00-14:00 (Ryhmä 1)

4.9.-20.11.2021 lauantaisin 14:00-15:00 (Ryhmä 2)


Lisätiedot: Ajax-Sarkkiranta ry toiminnanjohtaja Antti Kiviniemi, antti.kiviniemi@ajaxsarkkiranta.fi tai p. 050 321 9980.