Julkaistu: 23.05.2022 15.52

Ei tuliaisia Kajaanista (Kainuun Ärjy - Ajax Sarkkiranta (21.5.2022))

Ajax Sarkkirannan miesten edustusjoukkue matkusti lauantaina 21.5 Kainuun Ärjyn vieraaksi. Kajaanin liikuntapuistoon oli saapunut kiitettävästi yleisöä ja Pohjois-Suomen 4. divisioonan mittapuulla tunnelma hipoi paikoittain jopa karnevaalista. Puolipilvinen, mutta lämmin keli enteili lähenevää kesää ja pitkästä aikaa siniseen vieraspaitaan pukeutunut Ajax hiljensi äänekkään kotiyleisön seitsemännellä peliminuutilla. Eemeli Keräsen diagonaalipallo tavoitti vasemmassa laidassa Veeti Korpelan, jonka matala keskitys upposi Ärjyn pelaajan jalasta omaan maaliin. Ensimmäisen puoliajan tapahtumat aaltoilivat verrattain tasaisesti kummankin joukkueen kenttäpuoliskolla. Kajaanilaisten taktiikkana oli selvästi laidan kautta tapahtuvat nousut, joista pyrittiin kovilla keskityksillä luomaan tilanteita. Taktiikka toi tulosta 24. minuutilla kun kotijoukkue tasoitti pelin. Kempeleläisiä hemmoteltiin rangaistuspotkulla, mutta tällä kertaa ei maistunut ja näissä tilanteissahan kupletin juonen tunteekin entuudestaan. Kotijoukkue kampesi itsensä erikoistilanteesta 2–1 johtoon.

Keskityspallot olivat tällä Kajaanin reissulla ajaxilaisille myrkkyä, sillä toisen puoliajan alussa kotijoukkue iski kulmapotkusta lukemat jo 3–1. Pallonhallinnan voidaan kuitenkin nähdä kääntyneen enemmissä määrin Ajax Sarkkirannan eduksi toisen puoliajan kuluessa. Ajaxin B-junioreista mukana ollut Noel Törmänen pelasi mainion puoliajan vasemmalla laidalla ja hän oli myös mukana vierailijoiden kavennuksessa. Keskikentälle palannut Eeli Riipi toimitti kapellimestarina pallon hyökkäyskolmannekselle, jossa erinäisten vaiheiden jälkeen, ottelun parhaaksi Ajax-pelaajaksi palkittu, Joska Haukipuro pääsi iskemään pelivälineen maaliin. Valmennuksen viimehetken taktiikkamuutokset hyökkäävämpään suuntaan eivät kuitenkaan tuoneet vierailijoita Rasmus Knuutilan pamauttamaa ylärimaa lähemmäs tasoitusta, joten käteen jäi kirvelevä 3–2 vierastappio.