T11 toi Ajaxille mestaruuden Ajax Cupissa
Ajax-Sarkkiranta ryJulkaistu: 01.07.2024 21.48

Ajax-Sarkkirannan vuotuinen päätapahtuma Ajax Cup vietiin onnistuneesti läpi viime viikonloppuna. Sarkkirannan urheilukeskuksen kentille (nurmi, tekonurmi, hyppyrimäki), Linnakankaalle ja Kempele Areenalle kokoontui 122 joukkuetta, jotka pelasivat kahden päivän aikana 282 ottelua. Pääosa joukkueista oli Oulun seudulta, mutta kaukaisempia vieraita tuli myös Rovaniemeltä, Kemistä, Raahesta, Oulaisista, Haapajärveltä ja Kajaanista. Lauantain iltapäivää piiskasivat välillä armottomat sadekuurot, mutta suurimmaksi osaksi turnaus pelattiin mukavassa kesäisessä säässä - ei liian lämmintä eikä liian kylmää.

Turnauksen nuorimmat sarjat pelattiin 6-vuotiaissa. P12 ja T13-12 olivat ikäskaalan yläpäässä. Kilpasarjojen menestyksekkäin seura oli OLS, jonka joukkueet voittivat kolme mestaruutta, kolme kakkos- ja yhden kolmossijan. Määrän puolesta Ajax voitti yhtä monta mitalisijaa, mutta ne painottuivat enemmän kolmostiloihin. Menestyjien kunniataulussa myös Tervarit-juniorien (2-2-2) ja Limingan Pallokarhujen (2-2-1) nimet pomppasivat esiin.

Kaiken kaikkiaan kymmenen eri seuran joukkueet ylsivät mitalisijoille. Kunniamaininnan saa FC Raahe, joka pokkasi kaksi mestaruutta nuorempien tyttöjen sarjoissa.

Ajaxin ainoan mestaruuden voitti T11 Valkoinen, joka vei ikäluokan EP-sarjan. Joukkueen juoksu oli pitkä maraton, sillä kahden päivän aikana pelattiin kuuden ottelun mittainen neljän joukkueen kaksinkertainen sarja. T11 Valkoisen turnausmestaruuteen jäi yksi tahra, jonka aiheutti LiPK puristamalla toisen kohtaamisen 1-1 tasapeliin. Ensimmäinen peli päättyi Ajaxin 1-0 voittoon.

Kaikki mitalisijat ovat huomioitu laskelmissa, vaikka kahdessa sarjassa - P12/11:ssä ja T11-10 VP:ssä - oli poikkeuksia. P12/11 pelattiin kolmessa tasossa. Taso 3:n neljä parasta joukkuetta pääsivät mukaan Taso 2:n pudotuspeleihin. Taso 3:n palkinnot jaettiin niissä parhaiten menestyneille joukkueille. Niinpä aina Taso 2:n loppuotteluun asti tiensä raivannut OLS P11 Etelä Keltainen sai kaksi palkintoa - Taso 2:n hopeaa ja Taso 3:n mestaruuden. OHF Musta ja Tervarit-juniorit Punainen saivat hopea- ja pronssipytyt.

T11-10 VP:ssä pelasi vain kolme joukkuetta, minkä vuoksi ainoastaan voittaja palkittiin sarjassa. Mitalisijoihin on kuitenkin laskettu myös sarjan kahden muun joukkueen suoritus.