Ajax tavoittelee historiallista jatkopaikkaa Suomen Cupissa
MiehetJulkaistu: 22.02.2024 13.48

Ajax tavoittelee historiallista jatkopaikkaa Suomen Cupissa

Ajax-Sarkkirannan miesten edustusjoukkueen tämän kauden ensimmäinen virallinen ottelu pelataan sunnuntaina 25. helmikuuta. Ajax on mukana Suomen Cupin 1. kierroksella, jossa se saa vastaansa Tervarit-juniorien edustusjoukkueen. Ottelu alkaa Kempele Areenassa kaikkien illanvirkkujen iloksi klo 20.30. Otteluun on vapaa pääsy.

Päävalmentaja Jussi Madetojan tähtäimessä on vain yksi tavoite.

- Jatkopaikkaa lähdetään hakemaan, Madetoja paaluttaa epäröimättä.

Pääsy toiselle kierrokselle on tärkeää jo siksi, että silloin tehtäisiin seurahistoriaa. Ajax osallistui cupiin ensimmäisen kerran viime kaudella. Debyytti päättyi yhteen otteluun ja 0-5 (0-3) kotitappioon muhoslaiselle, Kolmosessa pelanneelle Ponkilan Panttereille.

Ajax-Sarkkiranta lähtee otteluun ja tulevaan kauteen osin uusiutunein kasvoin. Arttu Isohanni, Ekko Karjalainen, Eemeli ja Iivari Kaukonen sekä Klaus Mankinen kuuluvat joukkueen uusiin vahvistuksiin. Ennakkotietoja ottelun kokoonpanosta Madetoja ei vielä lupaa.

- Siellä koutsataan, käydään töissä ja opiskellaan. Katsotaan viimeistelyharjoitusten jälkeen, ketkä ovat käytettävissä.

- Mutta mahtava juttu, että saadaan pelata. Nämä pojat tarvitsevat pelejä. Iso kiitos taustoille järjestelyistä, Madetoja hehkuttaa.

Cup-ottelun vastustaja Tervarit-juniorit pelasi viime kaudella Kolmosessa. Joukkue putosi Neloseen kerättyään vain 13 pistettä ja on yksi tulevan sarjakauden vastustajista.

Viime kaudella Tervarit-juniorien otteluita kävi pelaamassa hämmästyttävän iso määrä pelaajia, joista suurin osa oli seuran nuorta kaartia. Vastaan asettuvasta tämän kauden joukkueesta on vähänlaisesti tietoa, mutta sen keski-ikä lienee melko alhainen tälläkin kertaa.

Tervarit-juniorit kuuluu samaan seurayhteisöön Ajax-Sarkkirannan kanssa. Se ei luo ylimääräistä virettä päävalmentajan pelihousuihin.

- Ei. Vastustaja siinä missä muutkin, Madetoja lataa.

Ottelun voittaja jatkaa cup-taivaltaan 2. kierrokselle, jonka peliparit arvotaan tiistaina 5. päivä maaliskuuta. Toisen kierroksen ottelut on pelattava 12. maaliskuuta - 1. huhtikuuta välisenä aikana. Pohjoisesta on ilmoittautunut mukava määrä joukkueita mukaan, joten - kumpi tahansa jatkoon selviääkin - vastustaja löytyy tutusta joukosta.

Tähän mennessä pelatuissa otteluissa jatkopaikan ovat jo lunastaneet Kolmosessa pelaava Rovaniemi United sekä Tervarien lailla Ajaxin tulevan kauden sarjavastustajiin kuuluva Kellon Työväen Urheilijat. United pudotti oululaisen Villan Pojat jatkosta. KTU puolestaan teki paikallisderbyssä selvää HauPa:n kakkosjoukkueesta.


Ajax-Sarkkiranta ry

Y-tunnus: 2121373-4

Kurikkahaantie 7, 90440 Kempele

p. 050 3219980

toimisto(at)ajaxsarkkiranta.fi


- REILU PELI, REILU KAVERI -