Nousu toteutui!
MiehetJulkaistu: 06.09.2024 10.47

Nousu toteutui!

Riemunkiljahduksia kajahti ilmoille Heinäpään usvaisessa illassa, kun Ajax voitti Oulun Tarmon maalein 2-1 (1-0) Nelosen ylemmän jatkosarjan ottelussa. Voiton mukanaan tuoman kolmen pisteen myötä etumatka kaksi ottelua vähemmän pelanneeseen HauPa:n kakkosjoukkueeseen on nyt tavoittamaton ja Ajax nousee Kolmoseen kaudeksi 2025.

Tehdyt maalit ratkaisevat otteluita ja siinä mielessä ylemmässä loppusarjassa Ajaxilla on ollut kaksi lyömäasetta. Toinen heistä on Eemeli Polojärvi, joka viimeisteli voitokkaan ottelun molemmat maalit. Polojärven tehtyjen maalien kokonaissaldo kohosi 18:aan - runkosarjassa 12 ja ylemmässä loppusarjassa toistaiseksi kuusi.

Toinen lyömäaseista on ollut Jere Tuomaranta, joka tuli loppukaudeksi Ajaxin riveihin lainasopimuksella jyväskyläläisestä FC Blackbirdistä. Tuomaranta on pelannut kaikki neljä loppusarjan ottelua ja tehnyt niissä kuusi maalia. Eilinen ottelu oli ensimmäinen, jossa hän jäi ilman täysosumia.

Vaikka maalintekijät muistetaan ja heidän nimensä vilahtelevat julkisuudessa kaikkein eniten, koko joukkueen panos nousun saavuttamisessa on yhtä korvaamaton.

Ajax pääsee viettämään nousujuhlia ensi viikon sunnuntaina 15. päivä syyskuuta, jolloin kotiyleisön edessä pelataan kauden viimeinen ottelu. Sarkkirannan nurmella klo 13.00 alkavassa ottelussa vastaan juoksee HauPa:n reservit.

Valokuva: Timo Koivujärvi

Ajax-Sarkkiranta ry

Y-tunnus: 2121373-4

Kurikkahaantie 7, 90440 Kempele

p. 050 3219980

toimisto(at)ajaxsarkkiranta.fi


- REILU PELI, REILU KAVERI -